Зеленський призначив представника України у раді Банку розвитку Ради Європи

банк,розвитку,європи,ради,ceb,бррє

Президент Володимир Зеленський призначив заступницю Міністра фінансів України Ольгу Зикову представником України в Адміністративній раді Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ).

Як повідомляє пресслужба Міністерства фінансів, у червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом БРРЄ.

"Співпраця банку з Україною є однією з цілей Стратегічного плану діяльності БРРЄ на 2023-2027 роки. В рамках діючого мандату Банку пріоритетними напрямами фінансової допомоги є підтримка соціальних та гуманітарних сфер країн, у яких банк впроваджує свої проєкти. Саме тому ключовими питаннями у подальшій співпраці з Банком будуть довгостроковий розвиток та відновлення", – зазначається у повідомленні.

Читайте також: Рада ухвалила закон про набуття Україною членства в Банку розвитку Ради Європи

Банк розвитку Ради Європи – це багатосторонній банк розвитку, місія якого полягає у сприянні соціальній згуртованості в 43 країнах-членах по всій Європі.

БРРЄ фінансує інвестиції в соціальні сектори, включаючи освіту, охорону здоров’я та доступне житло, приділяючи особливу увагу потребам вразливих верств населення.

Банк був створений у 1956 році для вирішення європейськими країнами питань, пов’язаних із соціально-спрямованою реінтеграцією біженців, переміщених осіб та мігрантів.

Автор: Михайло Орлюк