У Київській обласній лікарні збільшать кількість місць для реабілітації захисників (ФОТО)

У Київській обласній лікарні збільшать кількість місць для реабілітації захисників (ФОТО)

У реабілітаційному відділенні RECOVERY Київської обласної лікарні створять 20 додаткових місць для надання послуг із реабілітації військовослужбовців

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка у "Фейсбуці".

Зараз у закладі вже функціонують 12 інклюзивних палат на 30 ліжок. Загалом кількість місць буде збільшена до 50. Додаткові місця облаштують протягом 3-4 місяців, – повідомив Руслан Кравченко.

Реабілітаційний центр був створений у травні цього року завдяки співробітництву Київської ОВА, Фонду Віктора Пінчука, Київської обласної ради та лікарні. З того часу реабілітаційні процедури отримали 58 військових, чимало – продовжують лікування. Запит на такі послуги великий, тому була досягнута домовленість про збільшення місць.

Очільник Київської ОВА зазначив:

Люди, які на передовій щодня виборюють нашу перемогу та відстоюють незалежність, мають отримувати сучасні, якісні та доступні медичні послуги. Але не менш важливою є подальша реабілітація військовослужбовців. Йдеться як про фізичну, так і психологічну реабілітацію, яка дозволить повернути їх до повноцінного життя.

Площа центру складає 1,5 тис. квадратних метрів. Там функціонують зали фізичної реабілітації, кабінети апаратної фізіотерапії, масажні кабінети, кабінет ерготерапії, маніпуляційна, перев’язувальна. Сучасне обладнання дозволяє значно прискорити повноцінне одужання пацієнтів.

Руслан Кравченко відзначає:

Центр облаштований з урахуванням принципу інклюзивності. Комплексна стаціонарна реабілітація військових надається за Програмою медичних гарантій НСЗУ.

Нагадаймо, що керівник Головного управління Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов дав ексклюзивне інтерв’ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".