СБУ викрила полтавських підприємців, які постачали до Росії обладнання для виробництва ЗРК С-300

сбу,сбу_вывеска

Служба безпеки заблокувала у Полтавській області схему нелегального постачання до Росії товарів критичного експорту. Оборудку організував керівник місцевого підприємства-виробника алмазного інструменту та його спільник, який має підконтрольний бізнес в РФ.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що зловмисники приховано переправляли продукцію, яка використовується також російськими підприємствами військово-промислового комплексу.

Серед "замовників" товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту РФ.

Також ділки контактували з московським підприємством "НПП Торий", яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400.

Так, правоохоронці завадили вивезенню до Росії понад 100 одиниць нової партії товару.

За даними слідства, для реалізації оборудки ділки спочатку відправляли продукцію своїм спільникам до однієї з країн Південного Кавказу. Звідти "посилки" переправляли на адресу підконтрольної комерційної структури в РФ.

Під час обшуків було виявлено документи із доказами злочинних дій, печатки підконтрольних фігурантам російських компаній та бойові припаси до автомата Калашникова.

Наразі обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), а директору підприємства ще додатково – за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.