Повстання на Білгордщині набирає обертів і масштабів - ГУР МО

Представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що рашистська влада залишила декілька селищ у Білгородській області РФ, а рух спротиву продовжує рости.

Про це в етері телеканалу Перший.

“Є декілька селищ на прикордонні, з яких фактично відійшла рашистська влада, у принципі там зараз немає влади жодної. Але якщо говорити про діяльність руху опору і російських представників добровольців-повстанців, то вони зараз активно діють, в тому числі й в столичному регіоні”, – заявив Юсов.

При цьому він не уточнив, про які саме населені пункти йдеться.

Юсов додав, що операція РДК та ЛСР показали всьому світу, що “король голий”, кремлівський режим виснажений і не може організувати захист своїх кордонів, а тим часом “повстання тільки набирає обертів та масштабів”.

“Не було зовсім нікого”: у РДК розповіли як перетинали кордон між Україною та РФ

Як відомо, 22 травня легіон “Свобода Росії” та Російський добровольчий корпус (РДК) заявили про “звільнення від путінського режиму” кількох населених пунктів в Бєлгородській області РФ. Перед цим, зранку 22 травня, бійці РДК оприлюднили три відео, на яких показали, що вони стоять біля в’їзних знаків населених пунктів Любимівка, Безлюдівка й Чуровичі Брянської та Бєлгородської області Росії.

Коментуючи це, у Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що російські добровольці у Бєлгородській області створюють “смугу безпеки” для цивільних українців.