Кращий за Гемінґвея

Одного разу Ернест Гемінґвей посперечався, що зможе написати саме коротке оповідання, яке зможе розчулити кожного. Він виграв суперечку: «Продаються дитячі черевики. Неношені». Декілька слів, а скільки болю... З тих часiв його досвід вражає письменникiв і звичайних людей. Багато хто прагне створити щось подібне. I кращий сучасний український письменник Євгеній Литвак теж не залишився осторонь цієї теми. 
Євгеній Литвак — письменник (автор кращої книги 21 століття "Епоха слави і надії"), художник (єдиний у світі автор колекції картин "Рептилоїди - невідоме серед нас"), блоґер — веде інстаграм професійного літературного критика, бренд-амбасадор біржі віскі Ukrainian Whiskey Index "VI KING". 
Після написання найбільшої книги в Україні, письменник прийняв участь в конкурсі світового маштабу — написати коротке оповідання, яке викличе сильне емоційне потрясіння.
Катарсiс – моральне очищення, піднесення душі через мистецтво, що виникає в процесі співхвилювання та співчуття. «Катарсiс – короткочасний стан полегшення і радості, який наступає після того, коли проходить сильне негативне хвилювання або відступає тяжка хвороба». Це поняття виникло ще за часів античності, його використовують у багатьох галузях (научних, лiтературних, медичних тощо).
Євгеній Литвак безумовно написав краще за Ернеста Гемінґвея. Він точно знає, що таке катарсiс. I ось його варіант короткого оповідання – «Ми зробили вигляд, що не впізнали один одного». Це дуже знайома ситуація для кожного з нас, від якої по тілу біжать мурахи, прискорюється серцебиття та переповнюють ємоції. Дві знайомі людини, які при зустрічі намагаються не згадувати минуле, і при цьому не показують свої, ще недокінця приглушені почуття, чи образи. Український письменник написав більш проникливо. Євгеній Литвак автор не тільки кращої книги 21 століття "Епоха слави і надії", а ще і творець найкращого короткого оповідання.