Чекав на окупантів? В елітному ЖК Сергія Самусєва під Києвом помітили ворожу символіку

Поки українські захисники героїчно відбивали Київщину від російської навали, дехто готувався зустрічати окупантів хлібом-сіллю? На одному із в’їздів до котеджного містечка "Альпійка", що поблизу Києва, місцеві мешканці зафіксували банери із ворожою символікою. А забудовника цього VIP-селища Сергія Самусєва багато що пов’язує з одіозним Медведчуком.

Про це йдеться у новому журналістському розслідуванні "СтопКору".

Відомий український бізнесмен Сергій Самусєв наразі є директором компанії "ЗВ Девелопмент". А на початку війни, за інформацією місцевих мешканців, поблизу котеджних містечок, зведених девелопером, було розміщено банери з логотипами "ZV", якими маркують себе російські війська. Припускають, що Самусєв міг знати про повномасштабне вторгнення рф і таким чином "позначив" власні об’єкти.

Припускають, що символами ZV Самусєв ‘’промаркував’’ свої об’єкти на Київщині

Слід зауважити, що на початку 2000-х, коли Віктор Медведчук обіймав посаду першого віцеспікера парламенту, а потім і очільника Адміністрації Президента, його помічником став Сергій Самусєв. І саме з цього моменту розпочинається різкий зліт невідомої компанії Самусєва "Золоті Ворота", якій довіряли мільярдні державні замовлення.

Основним напрямком діяльності цієї структури стало будівництво доріг, реконструкція аеропортів міжнародного значення. "Золоті Ворота" та дочірні компанії отримали мільярдні підряди на будівництво автомагістралей "Київ - Чоп", "Київ-Ковель-Ягодин", "Кіпті-Глухів-Бачевськ" та злітно-посадкових смуг в аеропортах "Бориспіль", "Київ", "Харківський аеропорт", а також безліч інших об’єктів, які належать державі.

За даними ЗМІ, "Золоті Ворота" належали саме Віктору Медведчуку, а Самусєв був його довіреним управлінцем. З мільярдних прибутків компанії-забудовнка могла фінансуватись і "п’ята колона", яку довгі роки будував Медведчук в Україні.

 

Сергій Самусєв очолює ‘’ЗВ Девелопмент’’, що є ребрендингом відомої компанії ‘’Золоті ворота’’

Як зазначається, літери "ZV" поблизу елітних котеджних селищ на Київщині імовірно означають скорочену назву компанії "Зміст всередині". Це – свого роду ребрендинг усе тієї ж корпорації "Золоті Ворота". Відомо, що даний час сайт фірми із доменом Z та V вже не працює. Його замінили на інший домен. І на сторінках в соціальних мережах компанія у березні змінила логотип. Однак питання щодо наявності сумнівної символіки станом на початок війни все ще залишаються.

Зі структурами Самусєва також пов’язують котеджне містечко "Коник", в якому під приводом будівельних робіт вимивали пісок з річки.

stopcor.org