СБУ заарештувала акції Оксани Марченко на суму майже 740 мільйонів доларів

За матеріалами Служби безпеки накладено арешт на акції Оксани Марченко в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині на загальну суму майже 740 мільйонів доларів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Мова йде про корпоративні права в АТ “Ексімнафтопродукт”, ПрАТ “Синтез Ойл”, ПрАТ “Синтез Транзит”, ТОВ “Укрлоудсистем”, АТ “Одеснафтопродукт”, ПрАТ “Чорноморський паливний термінал”та ТОВ “Альбіон Коммодітіз”.

Дружина олігарха Медведчука володіла частками у цих компаніях через низку офшорних структур, загальна вартість заблокованих активів становить майже 740 млн₴

Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави, ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, яка передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Як повідомлялося, суд арештував активи на понад 440 мільйонів гривень дружини колишнього нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань.