Медведчук купив нову швидкісну яхту за $10 мільйонів. ФОТО

медведчук,яхта,pershing

Родина ексдепутата і кума Путіна Віктора Медведчука, якого Україна передала Росії в обмін на полонених бійців "Азову", придбала нову швидкісну яхту вартістю 886 млн рублів ($9,63 млн).

Йдеться про швидкісну яхту Pershing 9X, яку виробник – італійська Ferretti Group – називає "винищувачем", повідомляє незалежне російськомовне видання "Верстка" із посиланням на дані російської митниці.

На борту 28-метрового судна є чотири каюти із 8 спальними місцями. Загалом яхта може вмістити до 20 гостей.

За даними митниці РФ, судно під назвою Amore Mio зовсім нове – його спустили на воду в 2023 році. Російську митницю воно пройшло 26 липня. Яхта підійшла до російських вод під прапором Палау, а її відправником була вказана компанія Lavel Fzco з ОАЕ.

Одержувачем яхти у Росії було АТ "Ренесанс", власницею якого у російських реєстрах вказана громадянка України Оксана Марченко – дружина Медведчука. Фірма оформила "тимчасове ввезення" яхти. Цю процедуру використовують, коли перебування товару на митній території є недоцільним на постійній основі. До того ж, вона частково звільняє декларанта від сплати митних платежів.

Медведчук купив нову швидкісну яхту за $10 мільйонів 01

Читайте також: Частину "недоарештованих" активів Медведчука переписали на людину з оточення Татарова, – ЗМІ

Як повыдомлялося, у березні 2022 року у Хорватії заарештували 92-метрову яхту Royal Romance екснардепа і лыдера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Після передачі в управління АРМА її планували продати, але цього досі не відбулося.

92-метрова яхта Royal Romance належить до найбільших яхт у світі, а її орієнтовна вартість, за інформацією з відкритих джерел, становить близько 8 млрд грн (на момент випуску).

Судно має габарити 29 метрів заввишки, складається з 6-ти поверхів та обладнане 2 ліфтами. Серед іншого, на яхті розміщено 4 палуби, кінотеатр, спортзал, басейн, спа-зона та косметологічний кабінет, а також близько 50 кімнат різного призначення.

Автор: Михайло Орлюк