У Рівному заново судитимуть викладачку, яка вбила чоловіка та поранила доньку

Читать на русском

У Рівному заново судитимуть викладачку, яка вбила чоловіка та поранила доньку
У Рівному заново судитимуть викладачку, яка вбила чоловіка та поранила доньку

Із психлікарні — за ґрати. Верховний суд України визнав осудною рівнянку, яка застрелила свого чоловіка та поранила неповнолітню доньку.

Об этом сообщает Устав

За два роки судових процесів жінку двічі визнавали неосудною та відправляли на лікування у психіатричні заклади. Спершу — із суворим наглядом, а пізніше — зі звичайним. Нині ж у батьків загиблого з’явився шанс на справедливе покарання для вбивці їхнього єдиного сина.

Скандальна справа про викладачку, яка вбила власного чоловіка та стріляла у спину доньці, набула нових обертів. Два роки тому доцентка кафедри НУВГП Ірина Ігнатюк застрелила свого 45-річного чоловіка та поранила у груди 13-річну доньку. Після цього зловмисниця намагалася покінчити життя самогубством.

Після спроби самогубства жінка потрапила до лікарні, а згодом — під арешт. Жодних показів слідчим Ірина Ігнатюк не давала. Ба більше — суд навіть не вивчав доказової бази та мотивів убивства. Усе через те, що експертиза визнала жінку неосудною через психічний розлад, що підтвердили в судовій залі.

Рівненський районний суд відправив жінку на госпіталізацію до психіатричної лікарні із суворим наглядом. А от апеляційний суд змінив рішення і призначив жінці лікування у закладі зі звичайним наглядом. Батьки загиблого, які у справі фігурують як потерпілі, такого пом’якшення допустити не могли. Тим паче, що через неосудність зловмисниці суд навіть не встановив мотивів злочину. Зрештою, справу відправили на розгляд у найвищу інстанцію.

Нині ж справу направили на новий розгляд, який вже остаточно має вирішити долю зловмисниці. Відтак, у потерпілих з’явилася надія — вбивця їхнього єдиного сина таки відбуде суворе покарання не у психлікарні, а за ґратами.

Адвокат потерпілих додає — якщо суд вивчить доказову базу, та ознайомиться з мотивами злочину, Ірині Ігнатюк можуть змінити спосіб покарання. У такому разі їй може загрожувати довічне ув’язнення.

itvmg.com

Источник: База компромата