"Укрзалізниця" підписала договір на придбання нових пасажирських вагонів за 2 мільярди. ФОТО

вагон,укрзалізниця

АТ "Укрзалізниця" завершило тендер та підписала договір на придбання 44 нових пасажирських вагонів на загальну суму 1,95 млрд₴

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Зазначається, що переможцем тендеру став ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод".

"Виготовлення та поставка нових вагонів за умовами договору мають бути здійснені протягом найближчих двох років. Нові вагони буде профінансовано з державного бюджету", – йдеться у повідомленні.

Так, буде виготовлено 20 купейних вагонів, 12 вагонів СВ, 9 плацкартних вагонів, які закуповуються вперше з 2008 року, та три вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю.

"Ця закупівля дозволить також замінити ті вагони, що, на жаль, були втрачені в результаті ворожих обстрілів. Також будемо робити акцент і на модернізації застарілого рухомого складу", – прокоментував голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Укрзалізниця підписала договір на придбання нових пасажирських вагонів за 2 мільярди 01

Укрзалізниця підписала договір на придбання нових пасажирських вагонів за 2 мільярди 02

Нові вагони будуть обладнані кондиціонерами, сповивальними столиками, розетками та USB-портами для заряджання гаджетів, кавоварками та модерновими системами керування освітленням.

Водночас вагони для перевезення пасажирів з інвалідністю матимуть підіймальні платформи для зручної посадки пасажирів на колісному кріслі. Крім того, двері пасажирських купе у купейних вагонах та вагонах СВ будуть обладнані системою сигналізації та кнопкою блокування дверей для більшої безпеки пасажирів, передбачено також систему відеоспостереження.

Автор: Юлiя Недашківська