Британське Міноборони законтрактувало засоби ППО для України на $110 мільйонів

c-uas,cortex,typhon

Міністерство оборони Великої Британії від імені Міжнародного фонду України (IFU) підписало три контракти на постачання засобів протиповітряної оборони для України на загальну суму понад 90 мільйонів фунтів (більш як $114 млн).

Як повідомив британський уряд, зокрема укладено контракт вартістю 56 мільйонів фунтів стерлінгів із норвезькою оборонною компанією Kongsberg на постачання антидронових систем, а також дві угоди щодо забезпечення додаткових можливостей ППО, передає Укрінформ.

Контракт із Kongsberg передбачатиме закупівлю встановлених на транспортних засобах систем протидії безпілотникам для виявлення, відстеження, знищення або виведення з ладу БПЛА.

"Система CORTEX Typhon розроблена для використання лише двома операторами. Її можна швидко розгортати та переміщувати для максимальної ефективності", – зазначили у Міноборони Британії.

Система може працювати окремо або як частина інтегрованої мережі для протидії дронам.

Читайте також: Розробник систем Patriot збільшить виробництво, готує 5 комплексів для України

"Ці системи протиповітряної оборони достатньо гнучкі для швидкого розгортання для захисту цивільного населення та інфраструктури України, або для використання на лінії фронту", – заявив очільник міністерства Бен Воллес.

Наголошується, що ці контракти є частиною пакетів закупівель, оголошених на початку цього року, для постачання в Україну засобів протиповітряної оборони, безпілотників, радарів і систем електронної боротьби.

Міжнародний фонд для України (IFU) був заснований Великою Британією та міжнародними партнерами для пошуку та закупівлі критично важливих засобів і швидкої доставки їх в Україну. Понад 770 мільйонів фунтів стерлінгів було зібрано через IFU завдяки внескам Великої Британії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Швеції, Ісландії та Литви.