Кабмін виключив з переліку об’єктів великої приватизації 5 ТЕЦ

тес,криворізька

Кабінет міністрів на засіданні 19 червня вніс зміни до Переліку об’єктів великої приватизації державної власності, виключивши з нього 5 ТЕЦ.

Про це представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram.

"Виключено з переліку обʼєктів, що підлягають приватизації, АТ "Херсонська ТЕЦ", АТ "Дніпровська ТЕЦ", АТ "Криворізька теплоцентраль", АТ "Одеська ТЕЦ", державне підприємство "Сєвєродонецька теплоелектроцентраль", – уточнив Мельничук.

Читайте також: "Нафтогаз" оцінив вартість модернізації переданих йому ТЕЦ у $900 мільйонів

Як повідомлялося, у серпні 2021 року Кабінет міністрів доручив внести пакети акцій АТ "Дніпровська ТЕЦ", ПрАТ "Миколаївська ТЕЦ", АТ "Криворізька теплоцентраль", АТ "Херсонська ТЕЦ", АТ "Одеська ТЕЦ", а також АТ, що створюється на базі ДП "Сєверодонецька теплоелектроцентраль", до статутного капіталу НАК "Нафтогаз України".

Метою такого рішення в уряді вказували покращення фінансового стану та стабільної роботи зазначених постачальників тепла, а також посилення контролю за своєчасністю розрахунків.

Так, станом на кінець серпня 2020 року загальна заборгованість зазначених підприємств перед "Нафтогазом" становила 5,7 млрд грн, у тому числі 1,3 млрд грн – штрафні санкції. Навесні 2021 року очікувалося, що ця заборгованість збільшиться до 8,2 млрд₴ При цьому споживання газу цими ТЕЦ за опалювальний період становить близько 400 млн кубометрів.