Україна остаточно вийшла із залізничної угоди між країнами СНД

Україна завершила процедуру виходу з Угоди про координаційні органи залізничного транспорту Співдружності незалежних держав.

Об этом сообщает Устав


Про це пише пресслужба “Укрзалізниці“.


Зазначається, що відповідну постанову схвалив Кабінет Міністрів України. Це одна з ініціатив, які мають на меті позбутися навіть формальних зв’язків з країною-агресором та її “міньйоном”.


Зокрема, у рамках зазначеної угоди країни-учасники мали б координувати експлуатаційну діяльність залізниць, розробку нормативних актів, що регламентують організацію перевезень вантажів та пасажирів. Також рада мала б здійснювати облік залізничного рухомого складу та постійний інформаційний обмін між системами України та Московщини.


“Будь-яку співпрацю з Росією та Білоруссю в рамках зазначеної угоди Укрзалізниця припинила 24 лютого 2022 року, з перших хвилин повномасштабного вторгнення російської федерації. Жодного обміну інформацією між залізничними адміністраціями України та Росії відтоді не здійснювалося. Крім того, наприкінці лютого 2022 року українські війська підірвали залізничні вузли, що зв’язують українську залізницю з російськими залізницями”, – додали в “УЗ”.


Крім того, народні депутати ухвалили закони №0074 про вихід України з угоди з СНД в боротьбі з незаконною міграцією; №0084 – вихід з угоди з СНД про Спільний аграрний ринок та №0145 – вихід з угоди про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів СНД у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.


Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.


По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.


ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.


В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.


Веніамін Цвєтков

Источник: Криминал РУ